סובלים מרטיבות וחדירת מים מקירות חיצוניים?
כתמי רטיבות, התקלפויות צבע, חדירת מי גשם דרך הקירות לדירה הן תופעות שאתם רואים בחורף בבית שלכם? – ספק רב ששכבת איטום החיצונית אבדה את התכונות שלה ונפגעה מסיבה כלשהיא.
קיימות שלל סיבות למה מעטפת חיצונית מפסיקה להגן על ביתנו מחדירת מים.
לכן רצוי בחברה המתמחה באיטום ושיקום מבנים בגובה בשיטת סנפלינג. עבודה בסנפלינג מאפשרת גישה לכל מקום בבניינים משותפים.
שימוש בחומרי איטום לקירות חיצוניים איכותיים והעסקת עובדים מקצועים בעלי תעודות "אוטם מורשה", מביאים את החברה להצלחה בכל פרויקטאיטום קירות חיצוניים.
איטום קירות חיצוניים בסנפלינג – קירות מחופים טיח.
הבנייה הנפוצה ביותר בארצנו היא בנייה קונבנציונלית, שילוב של בטון יצוק, בלוקים וטיח. רוב בנייני המגורים בנויים בשיתה הזאת, כאשר שלד הבניין יצוק בטון מזוין, המחיצות בתוך הדירות עשויות בלוקים וקירות חיצוניים ופנימיים מחופים טיח.
חיפוי חיצוני כולל בתוכו כמה שכבות. שכבות אלו מהוות מערכת איטום ובידוד של הבניין. אחרי סיום הקמת השלד והקירות החיצוניים מגיע שלב חיפוי המבנה.
שלב הראשון בחיפוי קירות חיצוניים – ביצוע שכבת הרבצה צמנטית.
הרבצה צמנטית היא תערובת חול, מלט, מוסיפי שיפור הדבקה ואיטום. תערובת דלילה ומטרתה לחפות את הקיר בכל מקום האפשרי, להכנס לתוך כל רווחים בין הבלוקים ולמלא מקומות סגרגציה בבטון.
שכבת הרבצה צמנטית חשובה מאוד באיטום קירות. בגלל שהחומר דליל ודחוס הקונסיסטנציה שלו אינה מאפשרת חדירת מים. כמובן שביצוע נכון חשוב לאיטום מוחלט.
שלב השני בחיפוי קירות חיצוניים – ביצוע שכבת טיח מיישרת. תערובת סמיכה יותר ועבה, עשויה ממלט, חול וטיט.
שכבת הטיח מיישרת מקומות שבהם יש ליקוים ביציקת בטון ובלוקים, ומגדילה את רמת הבידוד של הקירות חוץ. כמו כן היא מהווה שכבה נוספת של מערכת איטום קירות חוץ.
השלב האחרון בחיפוי קירות חיצוניים – חיפוי סופי, בדרך כלל שפריץ, או שפריץ לחוץ בצורה מיוחדת.
שכבה נוזלית המתבצעת בהתזה או בפעולה ידנית.
ברוב המקרים בעיות באיטום קירות חיצוניים מחופים טיח קיימות בגלל חדירת מים דרך סדקים או רווחים בחיפוי.
סדקים בקירות אפשר לחלק לשלוש קבוצות:
א. סדקי שערה. סדקים המשפיעים על שכבת הטיח בלבד ואינם חוצים את כל עובי הקיר.
סדקים אלו אינם גדלים אך עצם קיומם מאפשר מעבר רטיבות דרך הטיח אל תוך פנים המבנה. ומשפיע על איטום קירות.
ב. סדקים נימיים. סדקים אלו עשויים להיות מעט רחבים מסדקי השערה
ולעיתים אף יחצו את כל עוביו של הקיר גם אם אין הדבר גלוי לעין הבלתי מזויינת.
סדקים אלו עלולים להופיע בין הבלוקים, בבלוקים עצמם ואפילו ביציקות בטון.
ג. סדקים "עובדים". סדקים אלו עשויים להיות נימיים ולעיתים אף רחבים יותר
ויכולים להגיע לרוחב של מספר מילימטרים. סדקים מסוג זה עלולים להופיע על קווי המתאר של הבלוקים בצורה "מדורגת", בין חיבורם לעמודים ולחגורות הבטון, בפינות של החלון ובחיבורים בין היציקות לבין חלקים אחרים במבנה.
במקרים חריגים יימצאו הסדקים אף ביציקות עצמן כתוצאה מיישום קלוקל של היציקה או הזנחה של תפר-התפשטות.
אלו הם הנפוצים ביותר הם הסדקים המופיעים בחיבורים בין היציקות לבלוקים!
איטום קירות חיצוניים בסנפלינג – קירות מחופים קרמיקה.
לא מעת בניינים בישראל מחופים קרמיקה או בחלק מסויים מהקיר. בניגוד לאריחים טבעיים הנחצבים מתוך גושי סלע, אריחי הקרמיקה מיוצרים באופן מלאכותי.
אריחי הקרמיקה מצטיינים בהיותם בעלי ספיגה נמוכה או ללא ספיגה כלל, עמידים בפני שמש, עמידים לשחיקה, נוחים ליישום בבניה רגילה על מצע טיט וקיימים במגוון טקסטורות.
חסרונם: ההשפעה התרמית, כלומר פריכותם (עשויים להשבר כתוצאה ממכה).
על כן, למים אין אפשרות לחדור דרך אריחי קרמיקה ובמקרי חדירת מי גשם דרך קירות אלו המים עוברים במרווחים בין אריחים.
מרווחים אלא ממולאים ברובה או כוחלה, אבל אחרי שנים של חשיפה למזג אוויר או בעיות קונסטרוקטיביות הפוגות (מרווחים) נסדקות ומאפשרות כניסתם של מים.
אחרי חדירת המים תחת לאריחים הנוזלים מחלחלים בכל מקום האפשרי, רטיבות בקיר חיצוני יכולה להופיע אף במקום רחוק מכניסת הנוזלים.
בכדי לטפל בבעית איטום בקירות מסוג זה מומלץ מאוד לסגור את כל שטח הקיר ברובה או כוחלה, או להשטמש בסילרים המתאמים לאיטום קירות.
איטום קירות חיצוניים בסנפלינג – קירות מחופים אבן.
חיפוי אבן אחד החיפוים הנפוצים ביותר בארץ בעשור האחרון.מגמה לחפות קירות הבניין באבן ממשיכה לכבוש את השוק הבנייה בישראל. רוב בניניי המגורים בנויים בתקופה אחרונה מחופים אבן טבעית. בין סוגי האבנים שאפשר לראות היום בשוק הבנייה ישנן אבנים טבעיות שנחצבים מאיזורים מכל רחבי הארץ ומציגות את המבחר הרב שאפשר למצוא כאן.
קיימות גם לא מעט אבנים שמיובאות ממקומות כמו איטליה, ספרד, פורטוגל, יוון וצרפת. אבן איכותית ומתאימה לקירות חוץ לא מאפשרת חדירת מים דרכו. היא לא נסדקת, לא מתפוררת ויכולה לשמור אל איטום קירות עשרות שנים ואפילו מאות.
אז מאיפה מגיעה בעיית הרטיבות בקירות מחופים אבן?
הנה כמה סיבות: ליקוים במהלך ביצוע שכבת איטום של קיר, אבנים שבורות בזמן הבנייה, שימוש באבנים סדוקות, חיפוי באבנים לא מתאימות לחיפוי חיצוני, חוסר כוחלה בין האבנים.
כמו כן גם זמן ומזג אוויר משפיע אל רמת האיטום קירות.
במקרים אלה מקור חדירת מים יכול להיות רחוק מקום סימני הרטיבות בדירה.
אז איך מבצעים איטום קירות חוץ כאלה?
ראשית יש לאתר את הנזילה ע"י מאתר נזילות מוסמך כדי לאטום קירות שיש או אבן מסוג אחר מומלץ מאוד לאטום את כל שטח הקיר או לפחות באזור הקומה העליונה מעל כתמי הרטיבות או מקום הנזילה.
איטום מוחלט ידרוש מילוי מרווחים בין אבנים ברובה, מילוי תפרים בין הקומות בכוחלה ומסטיק פוליאוריטאני.
במקרים ויש אבנים מתפוררות וסדוקות ידרש מילוי בחומר רובה במקומות אלה או החלפת אבנים, ריסוס חומרים מסוג סילוקסן, או פעולות משולבות בהתאם לסוג הבעיה.
עבודות אטום לא מסובכות ולא דורשות החלפת אבנים גדולות ניתן לבצע בסנפלינג, שיטת סנפלינג מאפשרת ביצוע עבודות איטום קירות בכל הגבהים ובמקומות בהן ישנן קושי הגעה.
חברת "WallMax " מעניקה שרותי עבודות גובה על ידי אנשי מקצוע מוסמכים ומיומנים.